MINDEN GYERMEK EGYENLŐ

Az alapítványról

AZ ALAPÍTVÁNYRÓL

KÜLDETÉSEINK
MINDEN GYERMEK EGYENLŐ.
MINDEN újszülött gyermek megérdemli az élet
BIZTONSÁGOS és TÁMOGATOTT kezdetét.
MINDEN szülőnek joga van ahhoz,
hogy gondoskodhasson csecsemőjéről.
Várandósan, vagy szülés után magára
hagyott Édesanyákat és újszülött gyermekeiket
támogatjuk az életkezdéshez nélkülözhetetlen
kelengye csomagokkal.

Az ország egyik legnagyobb online családi közösségeként, a több mint 15 éve működő és 300.000 tagot számláló, havonta több ezer új családdal bővülő babamamatudakozo.hu közösségeként 2019 óta segítettük a várandósan magára hagyott Édesanyákat Magyarországon. A beérkezett adományokból 23 Megyei Jogú városba juttattunk el babamama CSOMAG kelengyéket a rászoruló Édesanyáknak az Önkormányzatokon keresztül.

Évente több ezer Édesanya kéri segítségünket, akik újszülött gyermekeikkel hagytak magukra, vagy hátrányos helyzetük miatt lenne óriási segítség a kelengyecsomagok átvétele számukra.

Mivel az évi több ezer Édesanya segítségkérése meghaladta a babamamatudakozo.hu kapacitásait, ezért Alapítványt hoztunk létre. Alapítványunk 2021-ben szintén azzal a céllal jött létre, hogy a várandósan vagy szülés utána magára hagyott Édesanyákat és újszülött gyermekeiket az életkezdéshez szükséges babamama CSOMAG kelengyékkel támogassa továbbra is, mellyel szeretnénk egy azonnali és kézzel fogható támogatást nyújtani részükre Magyarországon minél szélesebb körben. Mindezek mellett az eszmei értékével szeretnénk azt üzenni ezeknek az Édesanyáknak, hogy nincsenek egyedül.


ELŐZMÉNYEK

Elsőként a világon 85 évvel ezelőtt a finn kismamák kaptak egy kartondobozt az államtól. Ez egyfajta kelengyecsomag és óriási segítség is volt akkoriban a háborúk ideje alatt. Volt egy különleges funkciója is: kiságyként használhatták! Mostanra a doboz ma már szimbólum is Finnországban: a gyermekek közötti egyenlőség és az anyává válás jelképe lett.

Ennek szeretne a MINDEN GYERMEK EGYENLŐ ALAPÍTVÁNY hagyományt teremteni Magyarországon!

Az országban egyedülálló babamama CSOMAG kelengyecsomagokban jelenleg 22 értékes kelengye található, minden olyan termék, amely az újszülöttnek és Édesanyjának az életkezdéshez nélkülözhetetlen.

Támogasd Te is a várandósan magára hagyott Édesanyákat ebben a csodálatos, ámde embert próbáló időszakban!

Kérjük, támogass bennünket célunk elérésében! Már egy kávé árával is sokat segíthetsz.
Bankkártyával történő adományozás esetén:


Adományod Alapítványunk bankszámlájára történő közvetlen átutalással is teljesíthető:
TAKARÉKBANK
50460100-10012040

Az adományok átadása előtt minden esetben egyeztetünk a kismama védőnőjével a valós rászorultságról!